Bingoskola

Även om man inte spelat bingo på nätet förr och det vid en första anblick på skärmen kan se lite krångligt ut för en nybörjare, är det inget att avskräckas för.

Bingoskolan

Din bingoguide beskriver det mycket enkelt. Vissa sidor är visserligen mer lätta än andra, men generellt gäller att man behöver inte ha så stor datorvana för att förstå hur man ska gå till väga.

bingobricka

Hur går nätbingo till?

Det är samma regler som när man spelar i hallen. Man har en bricka med 25 slumpade nummer, i fem rader och fem kolumner, och det gäller att man ska få fem i rad. Man kan få bingorad antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt, men även i ett förutbestämt mönster.

I nätbingo behöver man inte hålla reda på numren, utan brickorna rättas av sig själv. Därför har man tid att chatta med de andra medspelarna under tiden.

Hur går själva spelet till?

En bingovärd ropar ut numren, på nätet sker detta med en datoriserad röst och visuellt på skärmen. När B-9 eller O-69 ropas ut rättas din köpta bricka automatisk.

Vill du inte att det ska vara så kan du dock klicka ur det förvalet. På vissa sajter kan du även välja uppropningshastighet och slumpa ut brickor utifrån ditt lyckonummer.

Om man får bingo

Bingo är ett turspel, vinner du inte första gången du spelar, ge inte upp. Om du nu skulle få bingo registreras detta och pengarna betalas direkt in på ditt spelkonto som du öppnat när du resgistrerade dej på sidan.

Vill du ta ut vinstpengarna kan du göra det skattefritt, men många sidor har ett minimibelopp på 100 kr vid uttag. Om du ska ta ut pengarna behöver du gå in på ditt spelkonto och bestämma vart pengarna ska överföras.

Det är lättast att de förs över till samma bankkonto som du angivit vid insättning av spelpengar. Det ska inte ta längre tid än 7 dagar innan du fått pengarna till ditt bankkonto.

Relevanta nyheter

Lämna ett svar