Checklista nätbingo

Om man nu aldrig spelat bingo, eller bara spelat i bingohall; är det då svårt att spela bingo via nätet? Nej, men det kan se klurigare ut än vad det faktiskt är. Detta är bingoguiden som ger en lätt manual för nybörjaren.

Hur spelar man bingo på nätet?

Så nu har du blivit sugen på att prova bingo online, det snabbast växande nätspelet. Följ vår enkla bingoguide som steg för steg hjälper dig in i den virtuella bingohallen.

 Checklista för nätbingo

  • Det första man gör är att registrera sig på sidan. Oftast består det i namn och en mailadress, användarnamn och ett lösenord.
  • Efter det så sätter man in pengar. Det gör man enklast med något betalkort. Många sidor erbjuder en pott att provspela för först, oftast mellan 20-30 kr.
  • Sen är det bara att välja ett spel. Olika sajter har olika varianter på bingospel. Man kan ofta välja att spela ensam eller med andra. När man väl valt vilket typ av spel man vill vara med i är det bara att klicka på rätt länk.
  • Upp öppnas den virtuella bingohallen. I andra fall kan man behöva ladda ned ett program via deras hemsida. Läs om hur det går till här.
  • I den virtuella bingohallen väljer du de brickor du vill ha och sen är det bara att vänta på nästa spel.
  • I bingohallen finns alltid en hjälplänk om man är osäker på hur man spelar. När spelet väl börjar är det bara att sitta och vänta på att få bingo.

Under tiden kan man sitta och snacka med andra medspelare på chatten, om man har valt en sånt typ av bingospel. Då kan det vara bra att förstå lite av chattjargongen.

Vi har samlat de mest användbara chattförkortningarna här.

Chattspråket
Användbara ord i bingohallarna
LOL
Laugh out loud
WB
Welcome back OR Write back
BRB
Be right back
GG
Good game
GJ
Good job
GL
Good luck
THX
Thanks
10x
Thanks
2U2
To you too

Caller
Är den person som ropar upp bingonumren.

Bingo Board eller Game board
Är den tavla där alla uppropade nummer visas.

Main Bingo Hall
Här spelar du online bingo om riktiga pengar.

Auto-Dauber´n
Funktionen som gör att dina nummer kryssas i åt dig.

Auto sort your cards:
Med autosort kan du välja att de kort som är närmast till bingo visas tydligast.

Känner du att detta var lätt och vill lära dig mer om reglerna i själva spelet, och hur det går till att vinna, läs vår bingoskola.

Relevanta nyheter

Lämna ett svar