När någon nämner ordet bingo så associeras det ofta till medelålders damer som sitter i en bingohall. Men när verkligheten kommer ikapp visar det sig att var och varannan människa i alla åldersgrupper numera spelar bingo, både på nätet och i bingohallar.

Gratisbingo på nätet

Den dominerande gruppen är fortfarande kvinnor i åldrarna 30-40 år, men männen börjar sakta men säkert ansluta sig till bingospelandet, då framförallt nätbingo. På grund av att det blivit allt mer populärt med bingo och nätbingo har därmed utbudet ökat.

Gratis bingosajter

Därför behöver bingosajterna komma med mer lockande erbjudanden som drar spelare till just deras bingohall och inte konkurrenternas. Ett av dessa erbjudanden är så kallad gratis bingo. Men finns det verkligen något som heter gratis bingo? Finns det hållhakar?

Det finns egentligen ingenting som heter gratis bingo, bingosajterna är ju precis som alla andra bolag beroende av vinst och du som spelare är vägen till detta. Däremot kan du erhålla en startbonus från vissa sajter, andra sajter kan erbjuda dig att spela fritt under vissa perioder.

Prova bingo

Tanken bakom detta är givetvis att du ska vara så pass nöjd efter avslutad testperiod att du sedan fortsätter spela, då med dina egna pengar i form av insats. Det gäller bara att veta var du ska leta efter dessa sajter och hur det fungerar. På så sätt riskerar du inte dina egna pengar när du spelar.

Gratis nätbingo

Givetvis är det inte bra att utnyttja detta för att sätta det i system, då det kallas för bonusmissbruk och kan i slutändan leda till avstängning från spelsajten. Det kan dock vara ett gyllene tillfälle för dig att lära känna spelet och ha roligt med andra nätbingospelare utan att det behöver kosta dig ett öre.

Att testa sig fram när du ska börja spela bingo är något som rekommenderas starkt. Du kanske är osäker på hur allt fungerar och därför är det skönare att slippa krångla med insättningar och registreringar.

Testa gratis bingo

Du kan i lugn och ro testa dig fram i djungeln av nätbingosajter och bestämma dig för vilken sajt som passar dig bäst. Du får möjlighet att förälska dig i spelet utan att för den delen lägga in egna pengar. Det viktigaste för dig och din bingoupplevelse är att du trivs med sajten och att allt flyter på smidigt utan att du ska oroa dig för hur det fungerar.

Registrera konto på bingosajt

Andra sajter kanske erbjuder dig att spela gratis bingo under en viss period, över helgen, under en dag eller vissa tider på dygnet. Deras förhoppning är att du ska trivas, för att sedan fortsätta spela på deras nätbingohall.

Det krävs troligtvis att du registrerar dig och skapar ett konto på deras sida men du har då inga krav på dig att varken fortsätta spela eller satsa dina egna pengar.

Spela gratis bingo utan pengar och insättning

Vi rekommenderar starkt att man tar sina första steg som online bingospelare med gratis bingo pengar utan insättning. Då får du chansen att spela gratis bingo på nätet utan att behöva krångla med insättningar och du kan lära känna de olika bingosajterna innan du behöver bestämma dig.

För att du ska kunna få så mycket valmöjligheter som möjligt har vi listat alla våra rekommenderade sajters bingobonusar. Prova gärna flera bingosajter på nätet, det viktigaste för att en bingokväll ska bli lyckad är att man trivs med sin bingosida och att allting flyter på smidigt.

Hur tar jag del av en gratis bingo bonus?

För att ta del av ett gratiserbjudande klicka bara på någon av bingosidornas namn eller någon av deras reklambanners här nedan. Sedan är det bara att registrera ett konto och oftast ligger pengarna på kontot direkt efter registreringen.

I vissa fall krävs det att man skickat ett mail till deras support om att man vill ha sina gratis pengar men det brukar gå snabbt och smärtfritt.

Kan jag ta ut mina gratis bingobonus pengar?

Du kan aldrig ta ut pengarna direkt utan du måste alltid omsätta dem ett visst antal gånger. Vad som gäller för regler för en specifik bingosida får du läsa om på deras hemsida.

Framförallt är gratis pengarna till för att man ska kunna prova på och spela bingo på nätet utan att behöva krångla med insättningar först, en gratis bingobonus gör det smidigare helt enkelt!

Kan jag ta ut eventuella vinster vunna med gratis bingo pengar?
På de flesta gratis bingosajter kan du det men inte på alla. Undantag från detta är bland andra Maria Bingo och Utopia Bingo där du bara kan använda gratis bingo pengarna till att prova på bingosidan och bingospelen för att känna på vad du tycker om just deras sida.

Sätter du dock in pengar så behåller du dina gratis pengar utan insättning och kan använda dessa till att vinna riktiga pengar sedan.

Kan jag registrera på flera olika gratis bingosajter på nätet?

Ja, här hitta du en hel gratis bingo lista över gratiserbjudanden och du kan registrera dig och spela på allihop. Det som som sagt ett bra sätt att förälska sig i spelet och gemenskapen.

Känna på spänningen och ha roligt helt utan att behöva ta några risker. Så kan du hitta en bingosajt där du trivs och så kan du sätta in pengar och få en fin bingo bonus och massor av chanser att vinna storkovan.

Behöver jag lämna ut kontouppgifter?

Nej, för att prova bingo gratis behöver du aldrig ge ut några kontouppgifter. Däremot kan du vara tvungen att skriva in ditt personnummer för att bingosajter på nätet inte vill att man ska kunna missbruka deras gästfrihet och använda gratisbonusarna mer än en gång.

Dessa uppgifter är dock alltid helt säkra på de bingosajter som vi rekommenderar.